Cadmatic Oy

A Cadmatic Oy a 3D létesítmény- és hajó ipar egyik meghatározó szoftver fejlesztő cége. Főhadiszállása Finnországban, Turkuban van. A cég Elomatic csoport tagja. Az Elomatic skandinávia egyik legnagyobb mérnöki tanácsadó cége.

 

A Cadmatic szoros kapcsolata az ügyfelekkel biztosítja, hogy a szoftver mindenkori vevői igényeknek megfelelelő, folyamatos fejlesztését, valamint a kiváló ügyfél-támogatás biztosítását. Ezt több, mint 4500 elégedett felhasználó bizonyíthatja a világ 42 országából.

 

 

Történet

 

A 3 dimenziós tervező szoftver fejlesztése a 80-as évek közepén kezdődött a Cadmatic anyacégénél, az Elomtic-nál. A házi használatra szánt szoftverrel kívántak előnyt szerezni a 3D technológiában – a tervezési munka és a vizualizáció tökéletesítésével, a mérnöki projektek költséghatékonyságának javításával.


A fejlesztés 1983-ban kezdődött és már 1985-ben sikeresen befejeződött az első pilot-projekt. Az eredmény mind atervezésben, mind a kölségek tekintetében figyelemre méltó volt – ennek eredményeként a 90-es évek elején megalapították a Cadmatic Oy.-t, amely cég a továbbiakban a 3D tervező szoftver fejlesztésének és marketingjének felelőse lett.

Ezzel egyidőben kezdődött az együttműködés a holland Numeriek Centrum Groningen B.V. (NCG) céggel, hogy hatékony, a hajógyártás területén is széles körű megoldást kínáló szoftvert feljesszenek ki NUPAS-Cadmatic márkanév alatt – míg a létesítméyn tervező szoftver fejlesztése az eredeti cadmatic név alatt folyatatódott.

 

A szoftver hamarosan ismertté vált, és a Cadmatic növekedés az első napoktól kezvdve kiemelkedő: 4500 elégedett felhasználó a világ 42 országában. A Cadmatic célja ennek az útnak a folytatása – a jövőben is költséghatékony és előremutató megoldást kínálni a tervezők részére az egész világon.